miercuri, 20 octombrie 2010

dori-doripavel

despre pensia militara
pensia militara constituie un drept castigat ce nu poate fi atacat prin: legi, decrete, s.a. ci numai prin hotarari judecatoresti,intrucat statul a creiat o creanta in favoarea pensionarului.
Decizia de pensionare este un act juridic prin care statul se obliga a plati detinatorului o suma de bani stabilita conform unor norme legale existente la data pensionarii denumita creanta
Decizia de pensionare se poate asimila cu Procesul verbal de contraventie deorece constituie creante in ambele cazuri cu deosebirea ca la decizia de pensionare statul este debitorul in sens opus fiind PV in care debitor este persoana incriminata. Debitorul(Contravenientul)avand dreptul de depune o plangere la instanta de judecata pentru anularea actului de incriminare.
Daca statul nu este de acord cu cuatumul pensiei la un moment dat de ce nu da pensionarul in judecata pentru anularea deciziei de pensionare si stabilirea de noi drepturi dupa posibilitatile statului la acea ora?
Cazul prezentat arata clar ilegalitatea savarsita de Guvernul Romaniei prin elaborarea unei legi prinvind recalcularea pensiilor militare,ce este in contradictie flagranta cu alte legi cu privire la creante(obligatii de plata catre terte persoane)Ori legea creantelor este obligatorie pentru plata creantelor catre stat,satul neavand obligatia de plata a createlor catre pensionari

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu